Groomswear Guide: 4 Kostym Typer du Behöver Veta om

Traditionell, tidlös eller trendig? Dessa är de kostymtyper som brudgummar runt om i världen tittar på! Här är vår praktiska guide för att hjälpa honom att hitta en!

Vi vet, vi gör verkligen… ingenting spelar större roll än vad du har på dig. Men mannen du gifter dig med måste känna och se riktigt speciell också och att allt börjar med sin kostym. Se till att du tar hänsyn till din plats, tema och säsong när du letar efter idéer. Men mest av allt är komfort nyckeln-om han inte känner sig bekväm kommer han inte att se bekväm ut…

Först och främst känner du dig inte begränsad av tradition. Tänk på vad som kommer att smickra din brudgummens figur. Vad de verkligen vill kanske inte är praktiskt i verkligheten. Till exempel, om din brudgum är kort, tailcoats är inte ett bra alternativ eftersom de kommer att förbättra detta i bilder.

För det andra, välj en materialvikt som passar årstiderna. Gå för en lättare tyg som linne för sommarmånaderna eller om du ska gifta sig utomlands, och en tyngre blandning av ull på vintern för att hålla brudgummen rätt temperatur.

Morgondräkter

Detta är det mest formella alternativet för brudgummar. Morgondräkter är ikoniska i design och har en ENKELKNÄPPT jacka med en stor svans på baksidan till mitten av låret eller knäet. Jackor är oftast svart eller grå och traditionellt bärs med en hatt, randiga byxor och en väst. Morgondräkten är bäst för traditionell kyrka eller formella civila ceremonier.

Groomswear Guide: 4 Kostym Typer du Behöver Veta om

Tails

Den klassiska svansrocken har två långa svansar på baksidan och ska bäras med hängslen, en vit skjorta, väst och cravat. Det är mindre formellt än morgondräkten och lämplig för civila fester.

Groomswear Guide: 4 Kostym Typer du Behöver Veta om

Svart Slips

Ett populärt val för kväll, formella och eleganta bröllop, svart slips klädsel passar perfekt den höga glamouren hos dig och din vackra klänning. Det finns gott om alternativ, inklusive en mängd olika slag. Välj svart eller vitt och bära med en fluga för en klassisk och tidlös brudgummen stil.

Groomswear Guide: 4 Kostym Typer du Behöver Veta om

Lounge Suit

Vissa brudgummar känner sig mer bekväma i en klassisk vardaglig kostym, som kan förbättras av en matchande väst eller cravat. Men att ha en kostym skräddarsydd för att passa är ett annat alternativ och en sådan behandling. Det stora med en gjord för att mäta kostym är att den kan bäras om och om igen efteråt också.

Slutligen skulle vi gärna säga att det är allt, men det finns mycket mer att tänka på. Det finns fortfarande knapphål, slipsar, manschettknappar, klockor och fickrutor att överväga och – naturligtvis – det omtvistade ämnet om din man kommer att ha en vigselring eller inte.

Groomswear Guide: 4 Kostym Typer du Behöver Veta om

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.